image image image image

LEF 5

image UDSTYR

Fartøj er oprindeligt en betegnelse for et transportmiddel til søtransport; et skib eller en større båd, men med de nyere opfindelser som bilen, luftskibet og flyvemaskinerne er det blevet et begreb, der bruges til alle transportmidler i almindelighed. Fartøjsmagasinet er for den som interesseret sig for transportmidler, som kan lide at følge med i den nyeste mode og den mest moderne teknologi.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 15:13:06

At benytte et fartøj kræver ikke evnerul i almindelighed. Men hvis føreren skal udføre en særlig manøvrering af fartøjet, som at undgå at støde ind i noget, flygte fra nogen eller indhente nogen, så kræver det evnerul. Hvilken evne der benyttes afgøres af mesteren, er vurderer det ud fra manøvrens art. Det kunne være sanse for at opdage det modkørende fartøj i tide, behændighed for at reagere hurtigt på bremsen eller teknologi for at betjene fartøjet bedst muligt. Når karakteren er i besiddelse af et fartøj, noteres det bag karkaterskemaet.

Fart
Afspejler fartøjets fart og manøvredygtighed. Fart er en bonus, som lægges til den evne karakteren benytter ved et evnerul med et fartøj.

Last
Viser hvor meget grej eller udbytte fartøjet kan rumme. Så længe karakteren er i umiddelbar nærhed af fartøjet, kan karakteren bruge en reaktion til at tage udbytte og grej fra fartøjet.

Plads
Angiver hvor mange passagerer farøjet er bygget til.

Brud
Viser hvor udholden fartøjets konstruktion er og fungerer som en slags liv for fartøjet. Når et fartøj får skade, mister det 1 point i brud. Når et fartøj falder til 0 i brud, brænder det sammen og kan ikke længere fungere.

Reparation
Et ødelagte fartøj kan repareres. Heste og kameler skal til dyrelæge, men de mekaniske fartøjer skal til en mekaniker. Her betales 10 penge for hvert brud, der skal repareres.

Ekspertise
Fartøjer har også en ekspertise, der kan benyttes når karakteren benytter fortøjet. Ekspertiser, som giver bonus til karisma, virker over for dem, som har set karakteren ankomme i fartøjet og kræver ikke nødvendigvis at karakteren sidder i fartøjet hele tiden.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 15:14:44

Det mest almindelige ridedyr er hesten, der benyttes over alt i Valhel og Suborien. I suborien bruges kamelen dog i langt større grad en hesten.

Autoganger §12
FART +2
LAST 5
BRUD 1
PLADS 1
MANØVRE OMRUL | AUTO

Den unikke mekaniske hest, produceret af den lille fabrik Magellan Teknik i Anrar. Et vidunderligt, kraftfuldt og stabilt mekanisk kunststykke.

Hest §10
FART +1
LAST 5
BRUD 1
PLADS 1
MANØVRE OMRUL | AUTO

En god og solid ridehest, fås oftest i farverne brun, grå og rød eller en blanding af dem. Den kan fås overalt i Valhel. Praktisk for enhver, der vil sikkert ud og hjem igen. Den mest brømte hest er den noxmanniske hesterace Stoltenhov.

Kamel §12
FART +1
LAST 10
BRUD 1
PLADS 1
MANØVRE OMRUL | AUTO

Den mest almindelig kamelrace hedder Shushu, som er rumakansk for ”Skynd dig”. En stærk og udholden kamel, der let kan vandre i sydens sletter og ørkener. Shushu fås i brune nuancer, fra meget lys til næsten sort. Kan kun købes i Rumanoth, Nudun og landene i Suborien.

Nordenmanke §12
FART +1
LAST 5
BRUD 2
PLADS 1
KAMP +2 | AUTO

Den berygtede nordlandske stridshest, opdrættet i de tidlige høvdingedømmer, der senere blev til Algundur. Den blev tidligt opdaget som en fantstisk stridshest, hvorfor man opdrættede den til kamp og i århundrede blev den frygtet over alt i Valhel. Det er en sjælden hest og vanskelig at dressere. Den er oftest sort, men en sjælden gang fødes der en hvid, der sælges til ti gange den almindelige pris.

Umbra §14
FART +1
LAST 15
BRUD 1
PLADS 1
KAMP OMRUL | AUTO

Den sorte kamel stammer fra det sydligste Suboria og betragtes som den smukkeste, stærkeste og smidigste kamelrace i Valhel. De er altid sorte, frygtløse og arrige. Umbra bruges mest af beduinstammerne og findes kun meget sjældent i byerne. Kan kun købes i Rumanoth, Nudun og landene i Suborien.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 22:28:34

En motorcykel er et tohjulet køretøj drevet af en biologisk motor. Motorcyklisten sidder overskrævs på en sadel med hænderne på styrehåndtag og fødderne på fodhvilere, som er fastgjort til stellet. Et praktisk køretøj, der kan komme frem i byerne.

Kossak §18
FART +3
LAST 5
BRUD 2
PLADS 2
MANØVRE OMRUL | AUTO

Valhels første motorcykel fra Nordlandsk Mekanik er yderst populær, særligt blandt de unge og sælges verden over. Fortræffelig til mindre ærinder og byture hvor smidighed og størrelse har betydning.

MGA §12
FART +2
LAST 5
BRUD 3
PLADS 1
KAMP +1 | AUTO

Den solide MGA med to sæder og sidevogn fra Meier Guhle er den kendte våbenfabriks vellykkede forsøg på, at komme ind på automobilmarkedet. Modellen sælges især til militære enheder men er lovlig til privat brug.

Triumf §16
FART +2
LAST 10
BRUD 2
PLADS 3
KAMP OMRUL | AUTO

Den klassiske noxmanniske motorcykel med sidevogn fra VitVourage skyder en god fart og har et fast greb også i groft terræn. En god motorcykel til længere turer for den som søger frihed.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 15:32:13

En karet er en vogn der trækkes af en eller flere heste. Selvom den motoriserede trafik er almindelig, er hestetrukne køretøjer i høj grad brug mange steder i Valhel. Kareter og priser er inklusive heste.

Chival §12
FART +1
LAST 5
BRUD 2
PLADS 4
KARISMA +2 | AUTO

En avanceret, velkonstrueret og smart karet. Drives af to heste, fås i sort eller hvid, med bladguld, sølvornamenter og forkromede hjulfælge. Stabil med god fart, for den der vil være smart.

Ponella §14
FART +1
LAST 10
BRUD 2
PLADS 6
MANØVRE OMRUL | AUTO

Den gode stabile karet til den der ønsker komfort og rummelighed. Alle siddepladser er overdækkede, kuskesæde er adskilt fra de otte passagerpladser af væg med talehul. Ponellaen kan drives af fire heste og fås kun i sort.

Rikko §16
FART +1
LAST 15
BRUD 2
PLADS 8
MANØVRE OMRUL | AUTO

En let og velaffjedret droske med åbent kuskesæde til bykørsel. Rikkoen drives af to heste, med tag eller kaleche og fås kun i sort.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 15:32:25

Automobilen er et selvkørende, motoriseret køretøj. Den første masseproducerede bil var Pio 1 fremstillet af AutoKuria i Asit Dur. I dag fremstilles er biler, busser, lastvogne og krigsvogne over alt Valhel. Automobiler drives af biologiske motorer og kører på benzin, fremstillet af destilleret grønt og sort salt eller olie.

Fabula §22
FART +3
LAST 15
BRUD 3
PLADS 5
MANØVRE OMRUL | AUTO

Den klassiske familiebil fra Nordlansk Mekanik har rummelighed til både bagage og passagerer. Kan opnå en god fart og er velegnet til længere køreture. Valhels tredje mest solgte bil. Fås i sort, rød eller hvid.

Karavella §24
FART +4
LAST 5
BRUD 3
PLADS 2
KARISMA +2 | AUTO

Ludvig Lavarres smukt kurvede sportsvogn med kaleche. Installeret radio, sæder af ægte rødlæder og styrepanel af lakeret rosentræ. En luksusbil for den der vil ses. Fås i farverne sort, rød og hvid.

Pio §20
FART +3
LAST 10
BRUD 3
PLADS 4
MANØVRE OMRUL | AUTO

Den sidste nye bil fra AutoKuria Efterkommeren af Valhels første bil er blevet til en velkonstrueret og solid bybil. Den er bygget til brug i Anrar og Asit Dur hvorfor den er velegnet til alle storbyer og den unge bilist. Fås kun i sort eller gul.

Provo §18
FART +2
LAST 5
BRUD 2
PLADS 4
MANØVRE OMRUL | AUTO

Valhels billigste bil, produceret af den Rolgornske statsindustri Vultaga, er med sine ti millioner solgte modeller på hjemmemarkedet også verden mest solgte bil. Den er lille, men rummelig i forhold til størrelsen. Den er praktisk i tæt trafik og kører langt på literen. Ti millioner rolgornere kan ikke tage fejl! Fås farverne rød, grøn, brun, blå, grå og sort.

Zonello §26
FART +5
LAST 5
BRUD 3
PLADS 2
KARISMA +1 | AUTO

Valhels hurtigste bil fremstilles af Karlwalt og hører til den mest avancerede og højteknologiske model der til dato er produceret. Den er årsagen til det årlige motorløb Zonello-løbet, hvor alverdens opfindere og konkurrenter må konkurrere mod Zonelloen – indtil videre uden held. Den er strømlinet og lav med forkromede fælge, læderbetrukket sæder, ret og gearstang af rødlegering og paneler af ibenholt. Fås i sort eller rød.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 15:32:38

Automobilproducenterne producerer en lang række lastbiler til alverdens specielle formål, men der fremstilles også modeller til privatpersoner og mindre forretninger.

Fragter §24
FART +3
LAST 20
BRUD 4
PLADS 3
MANØVRE OMRUL | AUTO

Den største lastbil, der kan købes på det almindelige marked er Fragteren fra bilfabrikanten Nordkraft. En kraftig motor tillader lige så meget last som en Transporter og en Laster tilsammen og det store styrhus er udstyret med fire sæder og sovekabine til én. Velegnet til transport over store afstande. Levers med åben lastkasse eller container til varer, gas eller flydende gods.

Laster §28
FART +3
LAST 30
BRUD 4
PLADS 3
MANØVRE OMRUL | AUTO

AutoKurias mest solgte lastvognsmodel, den solide og velkørende Laster, kan transportere en god last med høj fart. Velegnet til varetransport og byggemateriel, leveres enten med åben lastkasse, lukket lastkasse eller container til varer, gas eller flydende gods.

Transporter §30
FART +3
LAST 40
BRUD 4
PLADS 3
MANØVRE OMRUL | AUTO

En praktisk varevogn til mindre ture ad landevej eller bykørsel. Fremstilles af den algundurske bilfabrikant Nordlandsk Mekanik og tilbyder komfort og god last på lille plads. Uundværlig for håndværkeren eller den mindre købmand. Fås kun med lukket lastkasse.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 15:32:53

Det fremstilles specielle pansrede automobiler, der bruges af højststående embedsmænd, politikere og forretningefolk.

Pikard §28
FART +4
LAST 10
BRUD 5
PLADS 8
KARISMA +2 | AUTO

Den store pansersikrede vogn fra Karlwalt er populær hos storpolitikere, forretningsfolk og berømtheder. En hurtig og sikker bil, til den som har brug for beskyttelse på turen. Fås i sort eller hvid.

Sultana §30
FART +3
LAST 15
BRUD 5
PLADS 8
KARISMA +3 | AUTO

Kopien af Den Gyldne Sultana, guldbilen der blev fremstillet af Autokhan Bilfabrik til Sultanen i 1192. En god og sikker bil, til brug for forretningsfolk og embedsmænd, der ønsker beskyttelse på køreturen. Fås i sort og hvid.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-02 15:33:35