image image image image

LEF 5

image MODSTANDERE

Almindelige mennesker, med almindeligt arbejde, der kan mødes i gaden, på kroerne, restauranterne eller teatrene. Almindelige mennesker vil oftest forsøge at flugte fra kampen, med mindre de selv har interesse i at udkæmpe den. Hvis der trækkes våben, vil de fleste almindelige mennesker overgive sig.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 12:10:42

I valhels civiliserede stater lever der mennesker, som af den ene eller anden grund lever på kanten eller direkte imod lov og orden. Det kan skyldes fattigdom eller grådighed og forbrydelserne kan være ufarlige, som tyveri og voldelige, som hærværk og mord. Fælles for forbryderne er dog, at de kriminelle lever af at begå ulovligheder mod andre mennesker.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 12:10:52

De gejstlige mennesker, som er indtrådt i en præstestand for at arbejde og leve for den pågældende religion. Gejstelige fungere som kirkernes embedsmænd, der varetager de kirkelige handlinger og den kirkelige adminstration. Den almindelige gejstlige kan udløse en bøn to gange i en kamp, men kun én bøn i runden. Mægtigere gejstlige kan udløse flere bønner og det er mesteren som afgør hvor mange bønner den gejstlige har og hvilke bønner det er.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 12:11:06

Hekse er mennesker, der dyrker dæmoner gennem ritualer eller hekselænke. De er dermed underlagt en dæmonherre til fordel for heksekunst og forbandelser. Hekse kan være hvem som helst, de lever mest et almindeligt liv med et almindeligt arbejde, mens de i hemmelighed dyrker deres dæmon og kæmper for indflydelse og magt i heksekulten. Særligt torsdagen er en særlig dag for heksen, der helst skal udføre sine ritualer denne nat. Den almindelige heks kan udløse en besværgelse to gange i en kamp, men kun én besværgelse i runden. Mægtigere hekse kan udløse flere besværgelser og det er mesteren som afgør hvor mange besværgelser heksen har og hvilke besværgelser det er.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 12:11:17

Magikerne stammer fra Vanahai, der selv blev skabt med drageblod i sine årer. Vanahai eksisterer ikke mere, men blodet er kommet ind i menneskeslægten og levere videre i nutidens magikere. Men blodet giver ikke blot vanahinen evnen til at bruge magii, men bærer også dragens grådighed efter rigdom, viden og magt. Magikere er beregnende, stræbsomme og går ofte langt for at nå deres mål. De er farlige modstandere, der gerne bærer nag og ikke skyr noget middel for at besejre sine fjender. Der findes magikere, der fødes af almindelige mennesker og vokser op i almindelige civilisationer, men i troldmændenes by, Magus Narre, lever et helt folk af magikere; Vanahin. Magikeren kan udløse en formular to gange i en kamp, men kun én formular i runden. Mægtigere magikere kan udløse flere formularer og det er mesteren som afgør hvor mange formularer den magikere har og hvilke formularer det er.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 12:11:27

Der har til alle tider været behov for folk, der kunne kæmpe for deres land og ejendele, for at beskytte familier, stammer og folk. Med tiden måtte man hyre våbenføre folk til hærene, der blev større. Men det var først i nyere tid, med Storregias oprettelse af republikken og værnepligten for alle unge mænd, der i 1120'erne blev grundlaget for det moderne militær. Fortidens ridder var overhalet af Valhels lejesoldater, der snart overgik selv kongernes bedste krigere. Et moderne millitær er dannet for at besætte fremmed territorium eller for at forsvare eller kontrollere et territorium eller økonomiske ressourcer. Den nationale militærmagt var ikke bare mere slagkraftige, men tilføjede mange andre fordele i forhold til den nationale kultur og tilhørsforhold.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 12:11:37

Den klassiske gadebetjent, der i de fleste af Valhels stater opretholder almindelig god ro og orden i det offentlige rum, holde opsyn, bevogte eller våge, eksempelvis beskytte mod fare, forhindre flugt eller tyveri. Posekiggere er ansat af den lokale magt, adelsmand, borgmester eller byfoged. Posekiggere har politimyndighed og fungerer også som almindelig udrykningspersonel i Valhels politienheder. Posekiggere, som assisterer i efterforskning og opklaring af forbrydelser kaldes betjente.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 12:11:47