image image image image

LEF 5

image MODSTANDERE

Ånder er ikke-fysiske væsner, der enten kommer fra ånderiget eller er ånder fra den naturlige verden. De kan vise sig og påvirke den naturlige verden, men kan ikke selv være fysiske og kan derfor ikke skades af fysisk påvirkning. Ånder er ofte lettere gennemsigtige, men det er ikke altid tilfældet.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 13:25:32

Spøgelser er forvildede ånder, som enten sidder fast i den virkelige verden, tvunget til at spøge. De fremstår som uformelige tågede sikkelser og er omgivet af en isnende kulde. De er vrede over at være fanget i virkelighedens verden og reagerer ved at være særligt aggresive overfor væsner med sjæl; mennesker, snitalfer, umnol og trolde.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 13:25:45

Et genfærd er et sjælen af et menneske, der ikke kan forlade livet efter sin død. Genfærd har deres opholdssted i deres grav i dagtimerne, mens de om natten står op og begiver sig til et bestemt domæne. Men selv om de følger et nogenlunde fastlagt mønster, er de stadig i stand til at improvisere, hvorfor det hævdes, at man kan tale om en art fornuftsvæsner. Spøgelser kan udføre visse fysiske funktioner, som at rasle med kæder, sende iskold ånde ned af nakken på de levende, trække dynen af folk og i nogle tilfælde føre samtaler.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 13:25:55

En rasende ånd fra ånderiger, der har fundet et hul, hvor den kan finde ind til naturens verden. Her søger den magt og viger ingen mulighed for at rage mere af den til sig. De er usynlige ånder, der besætter mennesker, for at agere i den fysiske verden. Når først en krop er besat, er gebeten fanget til den krop. Dræbes kroppen, vil gebeten blive tvunget tilbage til ånderiget.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 13:26:06

Mest arrig af alle ånder er de frygtelige og grådige Vraki ånder under ildens ånd; Ignis. Vraki fortærer, straffer og tilintetgører, men de lutrere også, renser og frelser. I deres flammer foregår forvandling, lidenskab og den brændende, dræbende kærlighed. Vraki lokker med lys og varme, den jæger mørket på flugt, men er selv en altædende fjende. Vraki hører til de første ånder mennesket tilbad og er også idag udbredt blandt åndemanere i Valhel og Suborien.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 13:26:16

De grusomme og frygtindgydende Malakra er under blodets ånd; Aima. Malakra ønsker kun krig og strid men mest af alt elsker de at drikke sig mægtig i blod fra menneskeofringer. Malakra er ond i ordets egentlig forstand, med lumske, lokkende rænker, skænker de mægtige gaver til den, der bringer ham menneskeofre. Malakra er kun blevet dyrket i mindre omfang gennem tiden og altid med det formål at vinde afgørende krige, som kulturen stod overfor. Den sidste kendte kult, der dyrkede Malakra, holdt til på øen Djebel i 1170'erne og bekæmede den lovtro kirke fra junglen.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2019-09-11 13:26:26