image image image image

LEF 5

image REGLER

Udstyr er fællesbetegelsen for UDRUSTNING, GREJ og FARMAKA, altså genstande karakteren kan tage med sig og bruge. Karakteren kan fra start kun bære op til fem GREJ, på felterne med TANDHJUL. Med FORBEDRINGER kan karakteren også bære udstyr på felter med markerede STJERNER.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:55:34

VAREMAGASINET
I VAREMAGASINET står det udstyr karakteren kan købe i de fleste byer, på markedspladser og handelsstationer. Al udstyr i VAREMAGASINET er lovligt i alle Valhels stater.

DET SORTE MARKED
For at få adgang til Det sorte marked skal karakteren have to MEDALJER ud for FORBUDT symbolet under PROFIT. Det giver karakteren mulighed for at købe udstyr fra Det sorte marked, som findes i de fleste byer. Al udstyr på Det sorte marked er ulovligt og giver en bødestraf svarende til udstyrets UDGIFT eller VÆRDI, samt at udstyres konfiskeres.

DET OKKULTE MARKED
For at få adgang til Det okkulte marked skal karakteren have to MEDALJER ud for PENTAGRAM symbolet under PROFIT. Det giver karakteren mulighed for at købe udstyr fra Det okkulte marked, der kun findes i de største byer eller på udvalgte hemmelige steder. Al udstyr på Det okkulte marked er ulovligt og giver en bødestraft svarende til det dobbelte af udstyrets UDGIFT eller VÆRDI, samt at udstyret konfiskeres.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:55:58

Udstyr har en FUNKTION, symboliseret på karakterskemaet med et TANDHJUL. FUNKTIONER virker på samme måde som EKSPERTISER, effekten står beskrevet nærmere ved det enkelte udstyr efterfulgt af hvad, der skal til for at aktivere den. Karakteren kan udløse to ens FUNKTIONER, i samme runde, hvis det er fra to udstyr.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:56:12

Der findes særlig UDRUSTNING af mytologisk oprindelse eller af højteknologisk art, der giver UDRUSTNING en EKSPERTISE, markeret med en MEDALJE, udover FUNKTIONEN.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:56:23

Et beløb angivet med §, som viser hvad udstyr koster at købe, samt hvad der skal betales for at vedligeholde det i PRIVATEN.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:56:36

Et beløb angivet med ¤ viser hvad udstyr koster at købe, samt at det ikke koster UDGIFT i PRIVATEN.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:56:52

Der findes skatte, der er uvurderlige. Det betyder at der ikke er en fast værdi, men at den sættes af mesteren. Det er svært at komme af med uvurderlige skatte, fordi de stort set altid er stjålne eller ulovlige.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:57:10

UDRUSTNING er betegnelsen for al slags kampudstyr; våben, skjolde og panser. Karakteren kan være udstyret med ét våben, ét sidevåben og en panser.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:57:22

GREJ er udstyr som karakteren har på sig og bruger i praktisk forstand; eksempelvis pænt tøj, redskaber og lægemidler. Karakteren kan almindeligvis bære op til 5 GREJ, ét GREJ på hvert GREJ-felt med et sort TANDHJUL. GREJ-felter med en RYGSÆK, kan kun benyttes hvis karakteren har en rygsæk.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:57:32

Bruges til at forbedre karakterens tilstande og kamppræstationer. karakteren kan bære op til 10 FARMAKA, som noteres i bunden af karakterskemaet. FARMAKA kan ikke bæres under GREJ, da de er skrøbelige og vil blive ødelagt.

SÅDAN BRUGES FARMAKA
Karakteren kan benytte én FARMAKA i runden på sig selv eller en anden karakter. Karakteren kan højest udnytte effekten fra samme FARMAKA én gang i hver runde. FARMAKA kan bruges på besvimede karakterer.

SALG AF UDSTYR
Almindeligt udstyr fra Varemagasinet kan ikke sælges. Udstyr fra Skattekisten skal sælges i spil til 5 x UDGIFT § eller til VÆRDIEN ¤.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 13:57:44