image image image image

LEF 5

image MODSTANDERE

Den udøde er et væsen, der efter sin død er genopstået ved overnaturlige kræfter. Allerede i tidernes morgen blev livet forbandet af døden. Hvis mange lig ligger hen i længere tid, vil de rammes af kadaverforbandelsen. Derfor har alle kulturer særlige regler for, hvordan man kommer af med de døde. Nogle brændes, andre begraves eller mummificeres. Nogle bliver til gennem en grusom skæbne, andre søger det i magtbegær og atter andre blev skabt til det, som en del af gamle ritualer.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-08-10 13:49:30

N | M1 | S1
#UHELLIG
!PSYKESKADE

Skeletter er benresterne af døde kroppe, der holdes unaturligt sammen til et ulevende væsen, styret af en fremmed vilje eller magt gennem magii eller åndemaneri. Der findes også eksempler på forbandede steder, hvor skeletter rejser sig helt af sig selv, styret af en udødelig krigsvilje og et uendeligt had. Skeletter kæmper med de våben de døde med og kan bære rester af udstyr og brynje, hvis det ikke har ligget så længe, at det er smuldret bort.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-08-10 13:49:43

V | M2 | S5
#UHELLIG
!PSYKESKADE

Kadavere er levende lig uden tanke eller vilje. Når et lig er blevet til kadaver ophører forrådnelsesprocessen og da kadavere ikke nedbrydes af sig selv, er de således uforgængelige, med mindre de nedkæmpes. Mennesker, der dræbes af kadavere, bliver selv kadavere efter døden er indtruffet. Kadavere kan opstå som epidemier eller de kan påkaldes med magii og åndemaneri.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 14:12:22

S | M3 | S10
#UHELLIG
!PSYKESKADE

Mumien er svøbt i bandager og lagt til hvile for at beskytte sin grav. De er frygtindgydende i kamp, stærke og magiske. Det var sydens nekroalkymister, der i menneskets tidlige alder, opfandt kunsten af balsamere de døde, ikke blot for at bevare liget, men ligeledes for at gøre dem til mumier. Udover den nøjsomme teknik i at tømme et menneske for indvolde og hjerne, skrev man ånderuner på de lange stofstrimler, der blev viklet rundt om den dødes krop. Alle, som havde råd til det blev blasameret på den tid, men særligt berømte er de mytologiske sultan-, kalif- og samindargrave.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 14:12:28

H | M4 | S15
#UHELLIG
!PSYKESKADE

Skeletkrigere skabt af magii til at bevogte vanahaifyrsternes gamle grave. Iført valbrynje og skarnklinger med glødende øjenhuler er de frygtindgydende krigere, mægtige i kamp med magiske evner. Ofte er de placeret opretstående rundt om eller ved siden af den begravede fyrste, men det varierer fra grav til grav, hvordan og hvornår de aktiveres. Hvis de besejres bliver både den og alt hvad en har på sig til støv.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 14:12:35