image image image image

LEF 5

image MODSTANDERE

Der findes mange troldearter i Valhel og en række af dem kaldes overordnet bare for trolde. Den almindelige trold er de naturlige trolde, der opstod nogenlunde samtidig med mennesket, der jo også nedstammer fra samme urtrold.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-08-10 13:47:01

N | M1 | S1
#BRUTAL
!LIVSKADE

Forkvaklinger er de mindste i troldeslægten og måler ikke højere end halvanden meter, lavere end de skæggede umnol. Øjnene er røde og stikkende, huden mørkegrøn med et gustent gult skær og sylespidse tænder i kæften. Lange næser, krogede fingre og sorte klør på hænder og tær. De stinker af affald og ekskrementer, hvilket ofte afslører deres ankomst. Forkvaklinger bor i huler og kloakker, de er mestre til at bygge underjordiske gange og behersker kunsten at lave de mest sindrige fælder. Et bo har altid mange udgange og mange tunneler til for at forvirre den indtrængende. Boet er tilmed altid fyldt med sindrige fælder, der gør det svært for den uindbudte gæst at komme langt. Da mennesket byggede store byer, flyttede mange forkvaklinger med. De slog sig ned i kloakkerne og udviklede sig væsentligt forskelligt fra forkvaklingerne i naturen. De begyndte at handle med mennesker, lærte teknik og brug af moderne våben og blev snart mere snu og kløgtige end deres forfædre.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-08-10 13:47:24

V | M2 | S5
#BRUTAL
!LIVSKADE

Bjergtrolden er den talrigeste blandt alle trolde, store og stærke, varierende højde fra 170cm til 250cm og med store skarpe hugtænder i deres store gab. Nogle er behårede med strid og ildelugtende pels, andre er beklædt med panser af ekstra tykke hudplader og der er dem med issede hoveder og horn eller en blanding af det alt sammen. De er grålige i hud og pels med brune eller sorte plamager. På hænder og fødder har de lange kratige klør og i deres grusomme ansigter stikker to små røde øjne. Deres beklædning virker tilfældig, men har det stor symbolsk betydning. Man tager på hvad man erobrer sig. Rustningsdele og stykker af forhenværende fjender er yndede smykker, guldørenringe, ringe og halskæder. I krig er de berømte for at tilsvine og håne fjenden med råb og snerren. Det sker, at bjergtrolde rider på ryggen af de store varg-ulve, hvilket giver bjergtrolden M3 istedet for M2.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 14:11:30

S | M3 | S10
#BRUTAL
!LIVSKADE

Barske og ubarmhjertige med et brændende had til alt og alle. Deres hud er mørkegrå og kraftigt rynket, skallet men med hårduske flere steder på kroppen, der bliver op til to en halv meter høje. De æder deres fjender efter kamp og holder slaver, der må arbejde til de dør af mangel på lys og luft. Jerntroldenes oprindelige navn er kaukil og de blev skabt i fordums tid af onokilautarken Nauglaf af Nakhtrin. Som de blev skabt i smerte, fødes de i smerte og bærer smerte i sig hele livet. Den eneste måde, de kan dulme den evige smerte på, er ved at påføre andre smerte og død. Derfor betragtes Kaukilen som den mest grusomme troldeart af alle, selvom de langt fra er de stærkeste.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 14:11:35

H | M4 | S15
#BRUTAL
!LIVSKADE

Krigeriske, rå og brutale. Tre meter høje med store hårmanker fra pande til nakke. Øjnene er store og røde, munden fuld af hugtænder og klør så skarpe som flint på de store hænder. Huden er grov og næsten sort, flere steder dækkes kroppen af ekstra tykke hudlag, der fungerer som panser. Hannerne har fire horn i panden og to hornplader ved skuldrene, mens hunnerne er uden horn. Deres klæder fremstilles af jern og stål, de elsker krig og kamp og det lever kun for at dø på slagmarken. URKILEN blev skabt af onokilerne fra Gnathore og bruges oftest til at lede Gnathores bjergtroldehorder mod fjenden.
Rettet af: Jacob Jarlskov
Opdateret: 2018-09-07 14:11:41